Informasjonsvideo fra lege og kommuneoverlege om koronasmitte og smitteforebygging

Klikk for stort bilde Informasjonsvideo fra kommunelegen og flere om koronasmitte og smitteforbygging. Vi oppfordrer ALLE til å se denne videoen.
 

Kommunestyremøte har møtestart kl 17:30. Møtet avholdes på Sole Hotel , det er dessverre ikke anledning for tilhørere å være tilstede i salen. 

 

Her finner du sakspapirene

Her kan du følge møtet live

Kommunen har satt Krisestab og gjør fortløpende vurderinger i forhold til tiltak.

 • Kommunen har siden smittetilfellene ble kjent bedrevet smittesporing, dette arbeidet pågår fortsatt
 • Kommunen har testet og vil fortløpende teste alle som kan ha vært utsatt for smitte - Dette gjelder alle som har hatt nærkontakt med de registrert smittede
 • Det er 14 som hittil er definert som nærkontakter, og som er satt i karantene for å stanse videre smittespredning. Ikke alle nærkontaktene er tilhørende Krødsherad kommune
 • Det er pr nå ikke avdekket smittekilden for de registrert smittede.

Legekontoret har nå begrenset kapasitet noen dager frem i tid. 

Husk at du skal ringe legekontoret først på telefon 32 15 09 00 dersom du skal bestille time eller medisiner. Det er ikke anledning til å komme inn i gang/legekontor dersom du ikke har avtalt time.

Do not enter the hallway or doctor office unless you have an appointment. Call 32 15 09 00 if you need an appointment or prescription.

Koronatelefon

Koronatelefonen har utvidet åpningstid og er nå åpen alle hverdager fra 08:00-15:00. Har du spørsmål eller andre henvendelser, om smitte, karantene og isolasjon kan du ringe vår koronatelefon på 92877089.

Sammen kan vi bidra til å stanse spredningen av covid-19 ved å følge grunnleggende smittevernregler:

 • Hold minst 1 meters avstand til andre
 • Ta covid-19 test hvis du har luftveissymptomer
 • Hold deg hjemme hvis du er syk (gjelder all sykdom)
 • Vask hendene grundig og ofte. Bruk eventuelt spritvask.
 • Host og nys i papirlommetørkle, eller i albukroken dersom du ikke har lommetørkle for hånden.
 • Begrens antall personer du treffer i løpet av en uke.

Det er i dag 28.10.2020 avdekket to tilfeller av Covid-19 (Koronavirus) i kommunen vår. Smittesporing pågår, og aktuelle nærkontakter vil bli kontaktet i løpet av kvelden.

 

Følg med på hjemmesiden vår for oppdatert informasjon:

https://www.krodsherad.kommune.no/tjenester/helse-og-omsorg/koronavirus-informasjon/

Torsdag kveld 22. oktober hadde Per Åsmund Omholt CD-slepp på Villa Fridheim.

Det ble en flott kveld med mange slåtter med utgangspunkt i Truls Ørpen, spilt bl.a. på ei fele Ørpen hadde i sin samling av feler, og som nå er i kommunens eie. Omholt låner denne fela av kommunen og viste alle frammøtte hvorfor nettopp han er den rette til å forvalte fela. Det var veldig interessant å høre både slåttene og historiene som ligger bak. En flott måte å vise fram musikktradisjonene fra Krødsherad på.

CD’en har fått navnet «Vara ungkar og gå fri». Denne er til salgs på kommunehuset for kr. 190.-.

Per Åsmund Omholt, opprinnelig fra Veme på Ringerike, spiller på CD’en slåtter i tradisjon etter Truls Ørpen fra Krødsherad. Ørpen var en sentral skikkelse i det organiserte folkemusikkmiljøet i første halvdel av 1900-tallet. I heimbygda Krødsherad lærte han av spelemenn født til dels før midten av 1800-tallet og fikk på den måten samlet et stort repertoar av springar, halling og reiselåtter (brudemarsjer) som hadde vært i bruk i bygda. Dette eldre repertoaret er i så måte godt dokumentert, men har likevel vært lite å høre på kappleiker og konserter i seinere tid.

Per Åsmund Omholt har gjennom mange år fordypet seg i dette materialet og brukt det som grunnlag for forskning og formidling gjennom sin tilknytting til folkemusikkstudiet på Rauland på Universitetet i Sørøst-Norge. Endelig har anledningen kommet for å kunne realisere musikken i en CD-utgivelse.

Mange er av slåttene på denne produksjonen er varianter av velkjente slåtter fra nabodistrikt, men en del ser ut til å være unike for bygda, og er trolig ukjente for de fleste. «Kryllingslåttene» kan nok virke noe rett fram – korte og enkle i form – men de er rike på ornamentikk og har tonale og klanglige avskygninger som danner kontraster til mye annet materiale som er vanlig å høre i dag. Utgivelsen er støttet av Kulturrådet.

Per Åsmund Omholt arbeider som forsker og pedagog ved folkemusikkstudiet på Rauland, Universitet i Sørøst-Norge. Her underviser han i tradisjonelt slåttespill på hardingfele og sjøfløyte samt i musikkteoretiske, kulturhistoriske og samfunnsfaglige emner.

Torsdag 22. oktober var det høytidelig utdeling av Rune Brynestads minnestipend til Kristin Lindberg. Utdelingen skjedde på gården til Lindberg, Søndre Green, som ligger vakkert til ved Krøderfjorden.

Rune Brynestads minnestipend er Norges mest høythengende stipend for kunstnere, og deles hvert år ut til en som har utmerket seg med et eksepsjonelt kunstnerskap. Det er opprettet av Billedkunstnernes Vederlagsfond til minne om Rune Brynestads (1935–1983) innsats for å virkeliggjøre fondet, og innstilles av Norske Billedkunstneres stipendkomité. Stipendet utgjør kr. 400.000.- i 2020.

Kristin Lindberg fikk tidligere i år tildelt stipendet, men overrekkelsen kunne først skje nå. Da var det ekstra hyggelig at dette kunne skje på hennes egen gård i Krødsherad.

For mer info:

https://www.bygdeposten.no/kristin-lindberg-far-norges-storste-ettarige-kunstnerstipend/s/5-10-301882

https://kulturplot.no/kunst/2020/hun-far-norges-storste-ettarige-kunstnerstipend

En rørt og glad Lindberg mottar gaver og blomster, bl.a. fra Krødsherad kommune ved Knut Martin Glesne.

Nå sendes det ut ca 10.000 fakturaer og informasjonsskriv - her finner du informasjonsskrivet

Informasjonsskrivet er sendt ut til alle som er registrert med eget avløpsanlegg i kommunen. 

 

Klikk her for å sjekke ut spørsmål om svar på nettsidene til Lier kommune - så kanskje du får svar på det du lurer på. 

I forbindelse med prosjektering av de to nye skolene skal det foretas en kapasitetsprøve på vannledningsnettet for å dimensjonere sprinkleranlegg i de nye byggene. Dette vil periodevis medføre redusert trykk/delvis bortfall og noe misfarget vann. Det vil berøre de fleste abonnenter på Noresund og Krøderen, samt mellomliggende områder.

Arbeidet utføres mandag, 26. oktober.  Fra kl. 8.00. og frem til ca. kl. 15.00

Tapp gjerne opp litt vann til drikking/matlaging på forhånd.

Når arbeidet er avsluttet bør det tappes i en enkelt kran, utekran el.l. (ikke blandebatteri) til å begynne med for å spyle ut grums og luft som kan forekomme etter avstenging.

 

Vi beklager de ulempene dette medfører.

Noresund svømmehall åpner fra uke 44, med begrensede åpningstider. 

Åpningstider  

Onsdager

06:30 – 7:30 Voksne/Pensjonister Maks 10 pers

Torsdager

18:00 - 18:45 Barn i følge med voksne Maks 16 pers (3-5 familier)

19:30 - 20:30 Ungdom over 12 år Maks 10 pers

Kort fortalt

Nedenfor finner du våre smitteverntiltak og restriksjoner for Krødsherad sin svømmehall, endringer kan forekomme, derfor anbefaler vi å alltid sjekke nettsiden før ditt neste besøk. 

Viktige forhåndsregler

 • Kom frisk - Kom ikke til oss dersom du er syk eller har luftveissymptomer. Vi ønsker deg hjertelig velkommen tilbake når du er symptomfri.
 • Hold avstand - avstandsregelen på minst én meter må overholdes. Personer i samme husstand kan være tettere. 
 • Vask hendene - du har ansvar for å følge gode rutiner for håndvask og personlig hygiene.

I garderober/dusj - du har selv ansvar for å overholde én meters- regelen. Velg ditt skap med omhu. Du skal alltid dusje naken og vaske deg med såpe.

Billetter og betalingsmåter

Det er forhåndspåmelding via servicetorget på tlf: 32150000 eller mail: krodsherad.kommune@krodsherad.kommune.no

 - Billetten kan betales med vipps til 535918, kjøpet må da gjøres på forhånd, og vippskvitteringen er billetten inn i svømmehallen.

 - Du kan også kjøpe klippekort - du vil da kunne motta faktura fra oss på kjøpet. 

Husk å melde avbud om du ikke kommer, så andre får muligheten.

Takk for at du følger våre smittevernregler og restriksjoner.

Her finner du priser