Fakta om Krødsherad

Krødsherad er en kommune i Buskerud fylke som omgir den sørlige delen av innsjøen Krøderen ved avslutningen av Hallingdalen, og grenser til kommunene Ringerike, Flå, Sigdal og Modum. Kommunen ligger 10 mil fra Oslo, og med strandlinje til Krøderen og høyfjell som Norefjell, byr kommunen på både sjø, fjell og fin natur ikke så langt fra hovedstaden. Dette har skapt en sterk turistnæring i kommunen.

Her finner du alpinbakker med Norges største høydeforskjell på 1010 meter, langrennsløyper og fine turmuligheter i skog og fjell. I kommunen har vi også den 4 mil lange Krøderfjorden med rike fiske – og bademuligheter. Krødsherad kommune har ca. 2 300 innbyggere, et godt utbygd tilbud med god kvalitet på de kommunale tjenestene. Vi har 2 grunnskoler, 2 kommunale – og 1 privat barnehage. I Krødsherad kommune er det ikke boplikt, med unntak av på landbrukseiendommer. 

Ta tiden tilbake

Film om Krødsherad. I filmen vises Krøderfjorden, Villa Fridheim, Kryllingen, båtkjøring og vannski, fjellet, Skikjøring, Skigåere, Krøderbanen, Ringnes gård, Høgevarde. Det er stemningsmusikk i bakgrunnen. 

Kontaktinfo

Krødsherad kommune
Sentralbord
E-post
Telefon 32 15 00 00

Ringnesveien 10

3536 Noresund