Nyhet til friluftsglade på Norefjell.

Norefjell turforening skriver i sin pressemelding av 20.01.2023, at de er stolte av å kunne presentere et nytt og spennende tilbud for besøkende på Norefjell.

Det er nå tilgjengelig over 10 km med gåløyper som gir mulighet for å oppleve naturen på en nær, trygg og autentisk måte. Med vinterlandskapet som er nå, er dette en spesiell opplevelse. Gåløypene er tilrettelagt med skuter og kjøres opp til helger og ferier, men også etter snøfall for å pakke løypene.

Først og fremst er dette et tiltak for å få flere ut i naturen og frembringe økt aktivitet og gode opplevelser på tvers av generasjoner. Like viktig er dette et trafikksikkerhetstiltak slik at gående har et alternativ til bilveiene. Med høye brøytekanter er det ikke anbefalt å bruke de mest trafikkerte bilveiene. Gåløypene er lagt opp slik at man kan treffes ute uansett om man går på ski, på beina eller på alpint, om man møtes i løypene, gapahukene eller på hotellet eller skistua. Med hodelykt eller under stjerneklar himmel er dette også en flott opplevelse.

Vi ønsker å understreke at det er båndtvang hele året på Norefjell. Vi ber derfor alle om å følge dette for å sikre en god opplevelse for alle og beskytte naturen.

Gunbjørn Kjernaas er initiativtaker til tiltaket som finansieres av Infrastrukturfondet sammen med Norefjell Turforening, og samarbeidet har gjort det mulig å etablere et nettverk av gåløyper som tar deg gjennom vakre landskap og gir deg mulighet til å oppleve naturen på en nær og autentisk måte. Samtidig bidrar dette til å redusere risikoen for å gå i langrennsløypene som gir en mer sikker opplevelse for alle.

Vi takker alle som har bidratt i etableringen av gåløypene og håper at besøkende vil benytte seg av dette flotte tilbudet for å oppleve Norefjell på en unik måte.

Norefjell Turforening

Bilder hentet fra Facebook-siden til Norefjell Turforening. Der ligger det også kart som viser hvor løypene går.

 

Bilder av skiløyper på Norefjell - Klikk for stort bilde