Full fart på Krøderbanen søndag 7. juli!

Klikk for stort bildeFørstkommende søndag 7. juli er det igjen full fart på Krøderbanen, med damptog, veteranbuss, westernshow og drift på den gamle Krødersaga.

Damptoget har avgang fra Krøderen kl. 11.30, 13.15 og 15.20. Toget går til Kløftefoss og tilbake, og hele turen tar ca. 50 minutter. I tillegg kjøres det veteranbuss til Krøderen fra Vikersund stasjon kl. 12.00, med retur til Vikersund senere på dagen.

På søndag kan du også se årets westernshow i Deadwood City på Kløftefoss. Showet korresponderer med damptoget kl. 13.15 fra Krøderen. Her kan de besøkende få oppleve stemningen i det Ville Vesten, med bankran og revolverdueller, men showet har også mye humor.

Stasjonsmuseet på Krøderen holder åpent, med både suvenirbutikk og utekafeteria i stasjonsparken. Her finner du både vanntårn, lokomotivstall, svingskive og godshus med utstillinger og modelljernbane, og du kan nyte stemningen på en jernbanestasjon slik det kunne være for nærmere 100 år siden.
 

I tillegg vil den gamle Krødersaga være i drift og åpen for de besøkende. Her kan du oppleve et historisk sagbruk og blant annet se hvordan tømmerstokker blir skåret til plank. Saga inngår i museet på Krøderen og brukes også til å produsere trevirke til enkelte restaureringsprosjekter.

Nærmere informasjon om tilbudet finner du på nettsidene kroderbanen.no.