Norefjellregionen lanserer digital bærekraftshub for å sikre tettere samarbeid med innbyggere og næringsliv.

Testarena Norefjell har de siste årene posisjonert seg som verdensledende innen bærekraftig mobilitet, med studiebesøk fra både inn- og utland. Nå er nettsiden Seopptilnorefjell.no lansert, siden skal fungere som en digital bærekraftshub for videre satsing. 

 – Dette var moro

Dette sier beboerne på Eggedal Eldresenter som har fått prøve den selvgående bussen i piloten «Velferdsteknologi på et bærekraftig reisemål». Onsdag ble den offisielt åpnet av Sigdals ordfører Tine Norman.

Det var ikke noen vanlig snor som ble klippet under den offisielle åpningen av bussen utenfor Eggedal Eldresenter, men et sikkerhetsbelte. 24. august 2022 ble med det en historisk dag i Eggedal. Nå kan både beboere på Eggedal Eldresenter og andre være passasjerer på bussen som kjører uten sjåfør. Med i bussen vil det alltid være en sikkerhetsansvarlig. I ukedagene tre uker fremover skal bussen kjøre mellom Eggedal Eldresenter, Trollbua og Jernia.

Det kom inn flere innovative og tverrfaglige løsningsforslag på våre utfordringer knyttet til innovasjonskonkurransen som ble utlyst i mars - grønn og sømløs mobilitet for Norefjell for besøkende og fastboende. Formålet med konkurransen er å løse utfordringer knyttet til stedsutvikling, og samtidig fremme bærekraftig næringsutvikling med utgangspunkt i lokale forutsetninger og muligheter.

Idag ble vinneren kunngjort under Nordic Edge expo 2020 av Statsråd Nikolai Astrup. Ordfører Knut Martin Glesne og representanter fra vinnerteamet var tilstede under kunngjøringen. 

Sammen med Nordic Edge og Innovasjon Norge inviterte DOGA, høsten 2019, til innovasjonskonkurransen Sammen for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn. 18 kommuner og fylkeskommuner sendte inn søknader. Krødsherad kommune var en av 3 kommuner som gikk av som vinnere etter første fase av konkurransen. Her kan du lese mer om vinnerprosjektene.

Norefjell er det majestetiske fjellplatå, som binder sammen flatbygdene rundt Oslofjorden og fjellene i Hallingdal. Bygdene rundt Norefjell strekker seg mot fjellet, og inviterer til aktive opplevelser, rike smaker fra lokalt produsert mat og innblikk i Norefjells kultur og historie.

Gjennom generasjoner har Norefjell vært et sted for rekreasjon og turglede. Vi inviterer deg til å oppleve turgleden, fra fjellets fot til de høyeste toppene. På klare dager har du vidsyn fra Rondane i nord, om Tryvann til Gaustatoppen i vest. Sammen skal vi opprettholde Norefjell sin attraktivitet, vi skal trå varsomt på tur og unngå negativ belastning. La de som kommer etter deg få like gode opplevelser!

Norefjell arbeider mot å bli merket som et bærekraftig reisemål. Merket betyr ikke at vi er 100% bærekraftig på alle områder, men at vi ønsker å ta ansvar for Norefjell sin attraktivitet framover, gjennom å vise ansvar og være offensive i arbeidet med bærekraftutfordringene. En positiv effekt av arbeidet er engasjement og samarbeid lokalt, blant reiselivsbedrifter, lokalt næringsliv, kommunene, våre gjester og fritidsinnbyggerne.