Informasjon om testing og utlevering av selvtester

Utlevering av selvtester

Testing er ikke lengerpåkrevd, men du kan fortsatt hente selvtester ved kommunens servicetorg i tidspunktet mellom kl. 09:00 - 14:00

Råd ved kjøp av selvtest

Det finnes mange forskjellige typer selvtester. Du kan enkelt få kjøpt en selvtest på et apotek, i butikk og på nettbutikk. Hvordan testen blir lagret, kvaliteten på testen og brukervennlighet vil kunne påvirke hvor mye du kan stole på testresultatet. Helsemyndighetene kan ikke gi råd om hvilken test eller merke du bør velge, dette fordi utvalget av selvtester er stort.

Når du kjøper en selvtest, bør du derfor se etter om:

• Esken er merket med CE og fire tall. Tallene står rett etter bokstavene.
  • Bruksanvisningen er på norsk.

CE-merket bety at testen oppfyller kravene som er satt til kvalitet og sikkerhet. Du kan lese mer om CE-merking og EUs direktiv hos Forbrukerrådet.

Selvtester som selges i Norge  ha både CE-merket og norsk bruksanvisning. Du vil finne tester som oppfyller disse kravene blant annet på et apotek. Det er anbefalt å kjøpe testen et sted du kan få råd og veiledning.

Historikk - testing

Testing (oppdatert 12.februar 2022)

• Om du har luftveissymptom som nylig har oppstått bør du teste deg for koronasykdom.
  • Om du ikke har symptom og bor sammen en som er smittet, trenger du ikke teste deg.
  • Dersom du får positiv selvtest hjemme, bør du registrere dette i kommunens system for å spore smitte. En positiv selvtest blir ikke registrert på helsenorge.no, og vil ikke bli vist i koronasertifikatet.
  • Dersom du ikke er fullstendig vaksinert, om du for eksempel mangler oppfriskingsdose, bør du ta ny test på en teststasjon og få bekreftet den positive selvtesten.
  • Det er ikke nødvendig med bekreftende test for dem som har fått oppfriskingsdose (booster) eller er grunnvaksinerte og etterpå har gått hatt koronasykdom de siste 3 månedene.
  • Test deg ved symptomer. Barn i barnehagealder og skoleelever er unntatt. Det er ikke lenger nødvendig å teste seg dersom du ikke har symptomer.

Noresund legekontor
Koronatelefon

Betjent alle dager i tidsrommet fra kl. 08:00 til kl. 15:00.

Krødsherad kommune