Friskliv

Frisklivssentralen er en helsefremmende og forebyggende kommunal helsetjeneste som tilbyr hjelp til å endre levevaner.

Tilbudet passer for personer som er i risiko for å utvikle, eller allerede har utviklet sykdom relatert til levevaner. Oppfølging på Frisklivssentralen kan være aktuell for de som trenger drahjelp for å komme i gang med aktivitet eller ha et bedre livsstil.

For å delta trenger man frisklivsresept fra fastlegen, NAV, fysioterapeut, psykiatrisk psykepleier eller annet helsepersonell. Du kan også kontakte Frisklivssentralen direkte uten henvisning - ring eller send SMS, så blir du kontaktet for en uforpliktende samtale.

Her finner du facebooksiden til frisklivssentralen

Hva kan du få hjelp til?

Du kan få hjelp til å komme i gang med fysisk aktivitet, få et sunnere eller mer tilpasset kosthold, å slutte å snuse eller røyke, mestre depresjon eller belastning.

Du får:

  • oppfølgning over 12 uker,
  • individuelle samtaler,
  • mulighet til å trene i grupper eller individuelt tilpasset treningsopplegg,
  • du kan også delta på kurs i Frisklivssentralen i Modum.
Aktivitetsoversikt

GåVenn – lavterskel tur i nærområde, vi bestemmer sammen hvor vi skal gå.  Oppmøte på frivilligsentralen kl.10.00. Ta med en niste / lunsj og en vannflaske. C.a 2 timer inkludert lunsj.

Utetrening – Enkel og variert kondisjon og styrketrening ute. Du får hjelp til å komme i gang med aktivitet som er tilpasset deg og ditt nivå. Målet er at du får bedret kondisjon, styrke og balanse.

Yoga - MediYoga er en terapeutisk, evidensbasert form for yoga hvor alle kursholdere har minimum medisinsk grunnutdanning selv. Det stilles ingen krav til utøverens fysiske form da øvelsene tilpasses utøver. Yogaen har som mål å skape fullstendig balanse og bevissthet i menneske på alle plan, samtidig som den fungerer som en målbar og meget avansert og dyptvirkende terapi, både fysisk, mentalt og emosjonelt.

Helsebading – Vanngymnastikk i basseng med fysioterapeut, badstue og svømming. (Gymnastikk kl. 14:15 – 14:50)

Røykesluttveiledning/kostholdsveiledning – Ring/sms for å avtale time

Timeplan

   

Hva koster det?

Frisklivsresept koster 350 kr. Du får tilgang til alle aktivitetene så ofte du vil. I tillegg får du veiledning og oppfølging i 12 ukers periode som starter og avsluttes med en helsesamtale.

Det er mulighet til å kjøpe klippekort. 10 klipp – 400 kr, 5 klipp – 200 kr.

Gratis prøvetime!

 

Kontaktinfo

Joanna Chomik
Fysioterapeut
E-post
Mobil 922 77 714
Nina Engh Olsen
Frisklivssentralen
Telefon 900 47 804
Mobil 900 47 804