Friskliv

Frisklivssentralen er en helsefremmende og forebyggende kommunal helsetjeneste som tilbyr hjelp til å endre levevaner.

Tilbudet passer for personer som er i risiko for å utvikle, eller allerede har utviklet sykdom relatert til levevaner. Oppfølging på Frisklivssentralen kan være aktuell for de som trenger drahjelp for å komme i gang med aktivitet eller ha et bedre livsstil.

For å delta trenger man frisklivsresept fra fastlegen, NAV, fysioterapeut, psykiatrisk psykepleier eller annet helsepersonell. Du kan også kontakte Frisklivssentralen direkte uten henvisning - ring eller send SMS, så blir du kontaktet for en uforpliktende samtale.

Her finner du facebooksiden til frisklivssentralen

 

Hva kan du få hjelp til?

Du kan få hjelp til å komme i gang med fysisk aktivitet, få et sunnere eller mer tilpasset kosthold, å slutte å snuse eller røyke, mestre depresjon eller belastning.

Du får:

  • oppfølgning over 12 uker,
  • individuelle samtaler,
  • mulighet til å trene i grupper eller individuelt tilpasset treningsopplegg,
  • du kan også delta på kurs i Frisklivssentralen i Modum.
Aktivitetsoversikt

Oppstart høsten 2021:

 - Utetrening: 31.august.

 - Yoga 06.september.

 - Helsebading og svømming uke 41. 

 

Utetrening – Enkel og variert trening ute i naturen med kondisjon- og styrkeøvelser. Trening kan tilpasses til eget nivå. Målet er at du skal få bedre kondisjon, styrke og balanse gjennom trening sammen med andre. Ta på gode sko, vi møtes uansett vær!

Helsebading – Vanntrim med fysioterapeut i bassenget på Noresund. Variert trening med styrke-, kondisjon- og balanseøvelser. Intensitet og tempo styrer du selv!

Egentrening i svømmehallen – frisvømming og badstue.

Individuelt tilpasset treningsopplegg – Hvis du ikke har mulighet til å trene i gruppe kan du få et treningsopplegg som passer dine behov.

Timeplan

Oppstart høsten 2021:

 - Utetrening: 31.august.

 - Yoga 06.september.

 - Helsebading og svømming uke 41. 

 

Hva koster det?

Frisklivsresept koster 350 kr. Du får tilgang til alle aktivitetene så ofte du vil. I tillegg får du veiledning og oppfølging i 12 ukers periode som starter og avsluttes med en helsesamtale.

Det er mulighet til å kjøpe klippekort. 10 klipp – 400 kr, 5 klipp – 200 kr.

Gratis prøvetime!

 

Kontaktinfo

Joanna Chomik
Fysioterapeut
E-post
Mobil 922 77 714