Informasjon om koronaviruset

Klikk for stort bildeVi anbefaler å følge Folkehelseinstituttes oppdateringer om koronaviruset. Du kan følge deres nettsider ved å trykke på denne linken.

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe den nasjonale informasjonstelefonen815 55 015. Dersom du tror du er smittet, ring fastlegen din. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt 116 117

Kommunen har etablert en egen koronatelefon for spørsmål og andre henvendelser, for eksempel om smitte av viruset, karantene og isolasjon. Kontaktpersonen har helsefaglig bakgrunn og kan nås på telefon 928 77 089. Koronatelefonen vil være i drift fra onsdag 25.03.2020 og vil være betjent alle hverdager, mandag til fredag, i tidsrommet kl. 09:00 - 15:00.

Nå som skoler og barnehager holdes stengt vet vi at noen barn og unge må tilbringe mer tid sammen med voksne som ikke er trygge for dem. Mistenker du at et barn ikke har det bra? Alarmtelefonen til barnevernet er for deg som er utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt, eller om du er bekymret for en du kjenner. Denne er nå åpen hele døgnet alle dager i uken. Ring 116 111 så vil de hjelpe deg.

Koronaviruset - Meldinger fra Krødsherad kommune

27.03.2020 - Informasjon om bruk av campingvogner og løypekjøring

Regjeringen vedtok et forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune torsdag 19. mars. Kommunes kriseledelse har vedtatt at forbudet også gjelder de som har campingvogner plassert på våre campingplasser. Les mer om forbudet her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/innforer-hytteforbud/id2694262/

Kriseledelsen holder fortsatt fast på at det ikke skal kjøres løyper på fjellet inntil videre. Det skal gjøres en ny vurdering før påske.

27.03.2020 - Helse og omsorg har behov for M3 masker

Klikk for stort bilde Nå trenger vi hjelp fra dere, private og/eller næringslivet.

Helse- og omsorgsetaten har behov for 3M masker. Vi har pr nå bestillinger inne, men leveringstiden er lang, og i mellomtiden ser vi oss nødt til å be om hjelp fra dere der ute.

Dersom du som privat eller næringsdrivende har slike masker tilgjengelig, så ta kontakt med ledende sykepleier Ellen Ø. Fremgaard på tlf: 92877009.

 

27.03.2020 - Regjeringen vil dekke faste kostnader for å redde arbeidsplasser.

Regjeringen foreslår å opprette en ordning som innebærer at staten dekker en andel av de faste kostnadene for bedrifter som har betydelig nedgang i omsetningen som følge av virusutbruddet og smitteverntiltakene. Ordningen skal være enkel både å benytte og administrere, og utformes slik at det tar kort tid fra søknad er sendt til pengene er på konto.

Les mer om tiltakene og se pressekonferansen her

 

26.03.2020 - Vi trenger hjelp til å nå ut til våre innbyggere som kan ha behov for støtte!

Kriseledelsen i Krødsherad kommune sendte torsdag 19. mars ut et sms-varsel til sine innbyggere. Vi ba om at både folk som ønsker å bidra frivillig og de som har behov for støtte i den krevende situasjonen vi befinner oss i, melder seg på epost eller SMS til kommunen. På den måten kan vi bidra til at ressurser og behov finner hverandre.

Hittil har vi nå ei liste med i overkant av 30 frivillige, og dette er jo helt supert! Men vi har få som har meldt om behov.

Kjenner du til naboer, venner eller familiemedlemmer som kan ha behov for hjelp eller annen form for støtte? Vi trenger at du ber dem ta kontakt med oss, eller at du hjelper dem med denne kontakten dersom de har behov for det. Har du selv et slikt behov, så ta kontakt du også!

Du kan komme i kontakt med oss i kommunen på følgende måter:

Oppgi ditt navn og telefonnummer, samt alder og hva du trenger hjelp til.

Er du interessert i å melde deg som frivillig kan du også gjøre det på samme måte. Ta da med en setning om hva du kan hjelpe til med.

26.03.2020 - Utsatt søknadsfrist for kulturmidler

Kjære lag og foreninger! Nå som vi ikke kan møtes og gjøre de aktivitetene vi elsker å drive med i fritiden, håper vi dere fortsatt har godt MOT og planlegger å komme sterkere tilbake når samfunnet normaliserer seg! Krødsherad kommune gir hvert år tilskudd til lag og foreninger, søknadsfristen og utbetaling av tilskudd er utsatt til høsten.Søknadsskjema og ny frist vil bli publisert på hjemmesida når det er klart. I mellomtiden oppfordrer vi til å spre alternative øvelser og tips deres medlemmer kan utøve nå!

25.03.2020 - Informasjon fra apotekene i Modum kommune

Informasjon fra apotekene i Modum kommune til beboerne i Krødsherad, Sigdal og Modum. 

Tiltak i apotekene: 

Apotek 1 Modum:

 • Maks 5 kunder om gangen
 • Vekter sørger for at dette overholdes
 • Ordinære åpningstider

Apotek 1 Vikersund:

 • Maks 5 kunder om gangen
 • Reduserte åpningstider: hverdager kl 10-16, lørdager kl 10-14 grunnet bemanningssituasjonen
 • Ordinære åpningstider fra mandag 30. mars. Ny bestyrer på plass.

Vitusapotek Vikersund:

 • Maks 3 kunder om gangen
 • Kundene hentes inn en og en av personalet
 • Reduserte åpningstider: hverdager kl 10-16, lørdager kl 10-14
 • Faste ansatte og vikarer delt inn i to lag som jobber på skift for å sikre mot stenging grunnet karantene/sykdom. Vurderes forløpende hvor lenge dette tiltaket skal opprettholdes.

NB! Følg oppmerkinger og personalets instrukser i apotekene for å redusere smitterisiko i størst mulig grad.

Apotek

Restriksjoner for utlevering

Det skal gå minst 2 ½ måned mellom uttak av fast medisin, gitt at utleveringen var på tre måneders forbruk.

For insulin, metformin og prednisolon skal det kun utleveres for 1 måned.

Vent til du har igjen medisiner for 1-2 uker før du ber om ny porsjon.

Se full oversikt over restriksjoner på Statens Legemiddelverk sin nettside: https://legemiddelverket.no/import-og-salg/import-og-grossistvirksomhet/parallelleksport-meldeplikt-og-rasjonering-i-forbindelse-med-covid-19

Målet er å sikre rettferdig fordeling av de legemidlene som er tilgjengelige, og unngå hamstring.

Ikke oppsøk apotekene dersom du er i karantene eller isolasjon!

Be en du ikke har hatt fysisk kontakt med om å hente for deg. Send med en fullmakt:

http://www.apotek.no/Files/Filer_2013/%C3%85pne%20sider/Om%20apotek/Informasjonssikkerhet/A4_fullmakt.pdf

Ta gjerne i bruk digital fullmakt:

https://www.vitusapotek.no/livsstil-og-kosthold/resept/digital-fullmakt/a/A85009

Apotek 1 Modum og Apotek 1 Vikersund godtar også den digitale fullmakten fra Vitusapotek i denne perioden. OBS! Legitimasjonen til den man henter for skal medbringes fysisk.

Er du i en risikogruppe bør du ikke komme på apoteket selv

Til tross for tiltakene som er satt i verk, kan vi ikke garantere at det er uten smitterisiko å komme til oss.

Følg samme råd for de som er i karantene eller isolasjon. Få noen andre til å hente for deg, og send med fullmakt.

Handlehjelpen Modum

Hvis du ikke har noen du kan sende på apoteket for deg, kan du kontakte Handlehjelpen Modum på Facebook eller ta kontakt med Modum kommune på tlf 32 78 93 00, så kan de sette deg i kontakt med. Apotekene har avtalt en ordning for dette med gruppa, så ta kontakt med oss i forkant av henting, så finner vi ut av dette sammen.

Når kan jeg ringe apoteket?

Ring oss dersom Handlehjelpen Modum skal hente for deg, dersom du ikke får lagt inn bestillingen på nett og lagt inn en kommentar om det der.

Ring dersom du skal ha sendt medisiner til Sigdal eller Krødsherad, når legekontoret ikke har lagt inn bestilling om sending for deg. Men sjekk først at du ikke er for tidlig ute, og at du har gyldige resepter tilgjengelig.

IKKE ring angående lagerstatus eller for å høre om nye resepter har kommet

Bestille på nett

Alle apotekene har en løsning for å bestille på nett.

Gå inn på www.apotek1.no eller på www.vitusapotek.no.

OBS! Grunnet stor pågang har ikke apotekene anledning til å prioritere disse så høyt som man vanligvis gjør. Det kan gå 1-2 dager før man får svar om at bestillingen er klar eller under behandling. Haster det, så må man heller komme på apoteket eller ringe.

Sjekk ut lageret selv

www.apotek1.no eller www.vitusapotek.no

Det fungerer likt på begge nettsidene. Søk opp legemiddelet eller varen. Gå inn på varen. Velg Sjekk tilgjengelighet i apotek. Søk opp f.eks. Vikersund, så får du opp svar på om varen er på lager eller ikke.

Be en venn eller bekjent om hjelp til å sjekke på nett hvis du ikke får det til selv.

Sjekk selv om du har gyldige resepter

Gå inn på www.helsenorge.no og logg deg inn med Bank-ID.

Der kan du også se når du hentet ut medisiner sist. En annen måte å sjekke når du hentet sist er å se på datoen på etiketten fra apoteket.

 

HVORFOR MÅ JEG FINNE UT AV SÅ MYE SELV?

Akkurat som resten av helsevesenet, har apotekene hatt en voldsom pågang grunnet koronaviruset. Det er derfor viktig at alle avlaster det de kan, i form av å vente til de har et reelt behov for påfyll, og ved å sjekke lager og resepter. På den måten kan vi på apotekene hjelpe de som har behov for det her og nå, og vi unngår lange køer, både i apotek og på telefon.

Den beste måten vi kommer oss gjennom denne spesielle situasjonen på, er ved at alle bidrar med å avlaste hverandre der vi kan. Vi ønsker å være her for dere hele veien gjennom, og da er vi avhengige av at alle tar forholdsregler og viser hensyn. Vi setter stor pris på alt dere bidrar med!

Hilsen alle medarbeiderne ved

Apotek 1 Modum              tlf 32 78 18 40

Apotek 1 Vikersund          tlf 32 78 18 80

Vitusapotek Vikersund    tlf 32 78 14 10

25.03.2020 - Informasjon fra ordfører Knut Martin Glesne
24.03.2020 - Opprettelse av koronatelefon f.o.m 25.03.2020

Kommunen oppretter nå en egen koronatelefon for spørsmål og andre henvendelser, for eksempel om smitte av viruset, karantene og isolasjon. Kontaktpersonen har helsefaglig bakgrunn og kan nås på telefon 928 77 089. 

Koronatelefonen vil være i drift fra onsdag 25.03.2020 og vil være betjent alle hverdager, mandag til fredag, i tidsrommet kl. 09:00 - 15:00.

24.03.2020 - Tiltakene mot koronavirus videreføres til og med 13.04.2020

Regjeringen viderefører alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av koronavirus i Norge frem til over påske, til og med 13. april.

Se hele pressemeldingen her.

Noen av de viktigste tiltakene som videreføres til og med 13. april 2020 (kan bli forlenget)

 • De strenge hygienetiltakene fortsetter. Folk må holde fysisk avstand til hverandre, ha god håndhygiene og hoste i papir eller albuekroken.
 • Ute i det offentlige rom, bør folk ha minst en meters avstand til andre mennesker. Når man er ute, bør man ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe – med unntak av de som er i familie eller i samme husstand. Innendørs bør folk ha minst to meters avstand til hverandre, men det gjelder ikke de som er i familie eller i samme husstand.
 • Alle landets barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, høyskoler og universiteter og andre utdanningsinstitusjoner holder stengt.
 • Barnehagebarn og barn på småskoletrinnet med foreldre som har samfunnskritiske funksjoner, fortsetter å få et tilbud i sin barnehage og skole.
 • Reglene om karantene og isolasjon etter kontakt med smittede (smittekarantene) videreføres. Dersom du har vært i nær kontakt med noen som har fått påvist koronavirus, skal du være i karantene i 14 dager. Dersom du har vært på utenlandsreise skal du være i karantene i 14 dager fra den dagen du kom hjem. Dersom du har fått påvist eller testes for koronavirus, må du isoleres. Det betyr at du må holde deg hjemme hele tiden og ikke gå ut. Dersom testen er negativ, skal du fullføre karanteneperioden.
 • Reglene for karantene ved innreise til Norge fra utlandet (reisekarantene) videreføres med de unntak og presiseringer som gjelder i dag.
 • Reglene om bortvisning av utenlandske statsborgere som ikke bor eller jobber i Norge ved grensen videreføres, med de unntak og presiseringer som gjelder i dag.
 • Grensekontrollen på indre Schengen-grenser forlenges.
 • Helsepersonell som jobber med pasientbehandling forbys å reise til utlandet. Forbudet gjelder både tjenestereiser og privatreiser, foreløpig ut april 2020.
 • Kulturarrangementer, idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs er forbudt.
 • Alle virksomheter i serveringsbransjen, med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand, holdes stengt.
 • Servering av mat skal ikke skje som buffet. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
 • Treningssentre, svømmehaller, badeland og liknende holder stengt.
 • Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking(piercing) og liknende holder stengt.
 • Forbudet mot opphold på hytter/fritidseiendommer opprettholdes.
 • Alle landets trafikkstasjoner holder stengt.
 • Kollektivtransporttilbudet opprettholdes. 

Se hele oversikten over nasjonale tiltak (regjeringen.no) innført av norske myndigheter for å håndtere koronasituasjonen.

Se pressekonferansen med statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie 24. mars 2020 i opptak

24.03.2020 - Viktig informasjon fra legekontoret

Pasienter med planlagte timer / kontrolltimer må gi beskjed pr. telefon til legekontoret dersom man har symptomer som hoste, rennende nese, halsvondt eller feber. Ingen pasienter med slike symptomer skal møte opp på legekontoret uten at det først er avklart. Telefonnummeret til Noresund legekontor er 32 15 09 00.

23.03.2020 - Informasjon om kollektivtilbudet i kommunen

Fra fredag 13. mars ble alle landets skoler og barnehager stengt. Vårt kollektivtilbud her i Krødsherad har blitt påvirket av dette. Fra og med onsdag 18. mars ble alle avganger med Brakar merket skoleavganger (s) innstilt.

For Krødsherad sin del vil dette si at det mandag til fredag kjøres fra Noresund kun kl. 7.45 og tilbake kjøres det fra Vikersund kl. 12.45 og kl. 16.35.

Du kan lese mer og finne rutetabeller her.

Våre innbyggere kan fortsatt ringe de vanlige taxi-numrene ved behov for transport.

Vi ønsker også å oppfordre til at vi alle er ekstra hjelpsomme med hverandre i disse tider, med tanke på at det nesten ikke går busser.

23.03.2020 - Status i Krødsherad kommune

Det er ingen som pr 23.03.2020 kl.14:30 har testet positivt på Covid 19 (Koronavirus) i Krødsherad.

 

23.03.2020 - Tiltakspakke fra Viken Fylkeskommune - nærings- og samfunnsliv

Mandag 23.mars kl.12.00 la fylkesrådet i Viken fram tiltak for å hjelpe nærings- og samfunnslivet i Viken gjennom de krevende tidene som følge av koronasituasjonen. 

23.03.2020 - Meld fra til FHI ved mistanke om koronavirus

Har du symptomer på koronasmitte?

Det er kun utvalgte grupper som blir testet for smitte. Her er informasjon om prøvetaking, testing og forsendelse av prøver for påvisning av det nye koronaviruset (coronavirus)

Folkehelseinstituttet (FHI) har nå opprettet en egen tjeneste for å melde inn og registrere symptomer.

Du får ikke kontakt med lege eller helsevesen, og du får ikke varslet personer du har vært nær gjennom denne løsningen. Men du hjelper FHI med å kartlegge hvor mange som kan være syke med koronavirus i Norge.

Du kan melde fra på vegne av deg selv, ditt barn under 16 år, eller for en som har gitt deg fullmakt på Helsenorge.

21.03.2020 - Informasjon fra skolehelsetjenesten

Det er ei spesiell tid for alle, og vi vet at skolen og lærerne gjør en formidabel jobb med å følge opp alle elevene. Hverdagen kan alikevel være vanskelig for noen, og derfor har våre kjære helsesøstre laget en videohilsen med nyttig informasjon til alle våre elever.

 

 

20.03.2020 - Bistand til næringslivet

Sentrale myndigheter kommer med betydelige tiltak og krisepakker for både arbeidstakere, små og mellomstore bedrifter og egne pakker for de største bedriftene.  Også kommunene har fått en økonomisk pakke for å takle beredskapen. Når vi veit mer om konsekvensene for næringslivet av denne pandemien, vil vi komme tilbake til tiltak og oppfølging. I mellomtiden vil vi oppfordre dere til å bruke NAV, og da fortrinnsvis deres digitale selvhjelpsfunksjoner.

Våre lokale tiltak:

 • Vi har inngått en avtale med Buskerud næringshage om oppfølging av våre bedrifter i tiden framover. I første omgang vil de forsøke å nå de aller fleste av våre bedrifter for en samtale rundt bedriftens status og behov.
 • Ta kontakt med ordfører Knut Martin Glesne eller sektorleder samfunn- og næringsutvikling Hans Ole Wærsted om du har spørsmål

 

Kontaktinfo:

Ordfører Knut Martin Glesne, 950 24 779, knut.martin.glesne@krodsherad.kommune.no

Sektorleder Hans Ole Wærsted, 482 20 311, hans.warsted@krodsherad.kommune.no

20.03.2020 - Informasjon fra husbanken

Som følge av koronapandemien ønsker mange å endre nedbetalingsvilkår på startlånet sitt. Husbanken får mange henvendelser fra startlånskunder som har vært i kontakt med kommunen, men blir vist videre til Husbanken. Det er kommunen som har gitt lånet som veileder startlånsmottaker og eventuelt henviser til låneforvalter, i Krødsherad kommune er dette Lindorff, for å søke betalings- eller avdragsutsettelse. Husbanken har ikke tilgang til å endre låntakers vilkår på startlånet.

Les alle infomeldinger her:

https://ekstranett.husbanken.no

20.03.2020 - Informasjon til våre fritidsinnbyggere

Vi viser til forskrift fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet den 19.03.2020forskrift om endring i forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av Covid-19.

§ 5. Forbud mot opphold på fritidseiendom i annen kommune enn hjemstedskommunen:

Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.

Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.

Vi setter veldig stor pris på at hyttefolket respekterer vedtaket i denne tida og vil gjøre vårt for å imøtekomme nødvendig utvendig tilsyn av fritidsboligene. Kriseledelsen i Krødsherad har i samarbeid med de som til vanlig brøyter eiendommene deres, laget en tilsynsrutine. Dette innebefatter at de vil foreta jevnlig tilsyn med eiendommene for å se til at uvedkommende ikke tar seg til rette mm. Det kan videre meldes om at snøsmeltinga er i gang, noe som reduserer behovet for å måke av tak o.l.

Kriseledelsen har også besluttet ikke å kjøre løyper på fjellet. Dette er en naturlig konsekvens av at vi har stengt fjellet for besøkende. I tillegg mener vi det er rett og rimelig at vi ikke bruker av fellesskapets midler til dette, når ikke alle har anledning til å benytte seg av det. Vi har nylig sendt ut regning fra Infrastrukturfondet og vil presisere at dette er øremerkede midler til drift av fellesgoder, sommer som vinter. På Norefjell har vi kjørt løyper siden november i fjor og ser fram til gode tilbud når Norefjell åpner for bruk igjen.

 

Vi vil takke dere for god respons og ønsker dere alle en fin-fin hjemmehelg!

 

Ordfører                                                                                            Kommunedirektør

Knut Martin Glesne                                                                       Stig Rune Kroken

19.03.2020 - Status i Krødsherad kommune

Det er pr 19.03.2020 kl.19:00 ikke påvist smitte i Krødsherad kommune, men vi har flere som sitter i karantene.

Vi minner om at kommunen har etablert en egen kontakttelefon der innbyggere som befinner seg i karantene eller isolasjon, kan henvende seg for spørsmål. Kontaktpersonen har helsefaglig bakgrunn og kan nås på tlf: 97192897.  

19.03.2020 - Krødsherad kommune søker etter frivillige og ønsker kontakt med de som har behov for støtte

Kriseledelsen i Krødsherad kommune har torsdag 19.03.2020 sendt ut et nytt befolkningsvarsel til sine innbyggere. Denne gangen ber vi om at både folk som ønsker å bidra frivillig og de som har behov for støtte i den krevende situasjonen vi befinner oss i melder seg på epost eller SMS til kommunen.

Kriseledelsen i Krødsherad har i den pågående pandemihendelsen som førsteprioritet å skape gode forutsetninger for robuste kapasiteter på samfunnskritiske funksjoner i kommunen over tid. Av den grunn har Krødsherad kommune et kommunalt frivillighetsregister som del av sin overordnede beredskapsplan. Dette registeret ønsker vi nå å fylle opp ytterligere.

I tillegg oppfordrer vi også de som ikke nødvendigvis har et eget nettverk rundt seg til å melde seg. På den måten kan vi bidra til at ressurser og behov finner hverandre. Det kan være nok at noen tar en telefon til en annen som har behov for å snakke litt.

Kommunen vil i første omgang kun registrere alle de som ønsker å melde seg inn i frivillighetsregisteret. Dersom det oppstår et konkret behov, vil den frivillige kontaktes direkte.  De som melder inn behov om hjelp vil vurderes, prioriteres og kontaktes fortløpende. 

Følgende melding er sendt:

Krødsherad kommune: I en tid da usynlige krefter ser ut til å tvinge frem større avstander mellom mennesker, må vi motvirke dette ved å stå tettere sammen! Kommunen oppfordrer derfor alle i Krødsherad som har behov for hjelp og støtte, samt de som vil gjøre en frivillig innsats i sitt nærmiljø, om å sende en e-post til krodsherad.kommune@krodsherad.kommune.no. Oppgi ditt navn og telefonnummer, samt alder og hva du trenger hjelp til eller hvordan du kan bidra. Du kan også svare på SMS til tlf. 95 91 88 89. Med hilsen ordfører Knut Martin Glesne og kommunedirektør Stig Rune Kroken

19.03.2020 - Informasjon om gjennomføring av politiske møter

Gjennomføring av politiske møter fremover

Som følge av situasjonen med utbrudd av koronasmitte har helsemyndighetene iverksatt en rekke tiltak med hjemmel i smittevernloven. Blant de tiltakene som iverksettes er å stenge eller begrense møter og ansamlinger der mange mennesker møtes.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet vedtok 13.03.2020 en midlertidig forskrift om gjennomføring av fjernmøter i kommuner og fylkeskommuner for å begrense spredning av Covid-19.

Denne midlertidige forskriften åpner for at folkevalgte organer kan avholde sine møter som fjernmøter, selv om kommunestyret ikke har gitt dem adgang til det etter § 11-7 første ledd.

Her finner du midlertidig forskrift om gjennomføring av fjernmøter i folkevalgte organer

I Krødsherad kommune er det i første omgang besluttet at det vil bli avholdt møte i formannskapet den 02.04.2020. Som følge av situasjonen vi er i vil ordfører fremover gjøre nøye prioriteringer i forhold til hvilke saker som skal opp på sakslisten til hvert møte og hvilke saker som kan avvente behandlingen.

Videre politisk møtevirksomhet vil bli vurdert ut fra situasjonen vi står i fortløpende.

Sakspapirer og protokoll fra møtene vil bli sendt ut til politikere og samtidig publisert på vår hjemmeside som normalt her: Møtekalender og møtedokumenter.

For å imøtekomme kommunelovens §11-. Møteoffentlighet og allmennhetens adgang til møter, vil vi gjøre lydfiler/video fra møtene tilgjengelig for allmennheten på våre hjemmesider i etterkant av møtet.

Det tas forbehold om at lydfil/video kun tilgjengeliggjøres dersom møtene avholdes som digitale fjernmøter (telefonmøter, videomøter etc.). Alternativet til digitale fjernmøter er å avholde møtet via epost.

Det vil bli kunngjort i forkant av hvert møte som skal avholdes, hvilken møteform som skal benyttes til hvert enkelt møte.

Video/lydfil fra formannskapet vil tilgjengeliggjøres her

Video/lydfil fra kommunestyret vil tilgjengeliggjøres her

19.03.2020 - Koronatelefon for gravide

De gravide som har koronaspørsmål kan ringe Servicetorget i Modum kommune på tlf.nr. 32 78 93 00 og bli satt over til jordmor. Dette tilbudet er tilgjengelig daglig mellom kl. 13.00 og kl. 14.00.

Gravide følges opp som vanlig, så sant de er friske. Partner kan dessverre ikke være med på konsultasjonene nå. Barselbesøk av jordmor utgår, konsultasjon på helsestasjon kan tilbys isteden.

For å avtale tid for konsulstasjon, ta kontakt med Ellen Ø. Fremgaard, leder for forebyggende helsearbeid / ledende helsesykepleier på tlf.nr. 92 87 70 09 eller på epost ellen.fremgaard@krodsherad.kommune.no.

18.03.2020 - Informasjon om saksbehandlingstid i kommunen

På grunn av stenging av kontorer, og at det nå er blitt etablert en alternativ postdistribusjon internt vil det måtte påregnes noe lenger saksbehandlingstid enn normalt. 

Vi råder alle som har mulighet til å sende digital post til kommunen.

Her finner du en oversikt over hvilke digitale løsninger du kan benytte.

18.03.2020 - Informasjonsskriv til til medlemmer av kommunestyret i Krødsherad

 

Til medlemmer av Kommunestyret i Krødsherad.

Vi befinner oss i en alvorlig situasjon.

Så langt har vi ingen i Krødsherad som har påvist smitte. Det testes mange, mange er i karantene, mange jobber heimefra, elevene er heime og skolene driver fjernundervisning.

Mange foretak har måttet stenge ned og mange i vår bygd er permitterte og har ikke en jobb å gå til nå.

Kommunen har en krisestab som jobber kontinuerlig og godt og våre ansatte og andre står på for å søke å hindre at smitten når oss og at vi er klare for å ta imot og behandle de som blir alvorlig syke. Dette er det aller viktigste ved siden av at vi skal holde de viktige samfunnsfunksjonene i gang.

Kommunehuset er stengt ned, vi jobber sammen via teams, data og telefon.

En stor del av kommunens saksbehandling er naturlig nok stanset eller går i mindre fart, ut over det som er helt nødvendig. Vi har løpende fokus på saker som må avgjøres ut over det som er direkte kriserelatert.

Regjeringen og Stortinget er i intense drøftinger om krisetiltak og kriseløsninger for å redde vårt næringsliv. Vi har sett en rekke tiltak allerede blant annet for arbeidstakere som er blitt permitterte, for små og mellomstore bedrifter og for de store bedriftene. Vi har også sett tiltak rettet mot kommunene slik at vi kan opprettholde våre oppgaver. Det kommer mer.

I morgen, torsdag skal Stortinget drøfte ytterligere tiltak som de vil be Regjeringen gjennomføre, blant annet at kommunene skal sikres mot de inntektstap som vil komme av reduserte skatter og avgifter, sikring av politi, transport og luftfart m.m. Signalene fra Stortinget er at de ser at kommunene jobber godt. Vi vil avvente dette og avvente de konkrete tiltakene som vil komme før vi vil gå inn i en analyse hva dette vil si for Krødsherad.

I går kveld hadde vi videomøte med Fylkesmannen i Oslo og Viken. De fikk en del signaler fra kommunene, blant annet når det gjelder smittevernutstyr som det er kritisk lite av og signaler om at den forskriften som gir forbud mot opphold på hytte utenfor heimstedskommune blir iverksatt. Mye tid har dessverre gått med de siste dagene i diskusjon med hyttefolk som ikke vil dra ned fra fjellet. Her har vi kjørt en veldig bastant holdning.

Vi har i denne situasjonen, i likhet med andre kommuner, valgt å ikke innkalle  Kommunestyre til møter. Vi planlegger imidlertid et Formannskapsmøte 2. april.  Vi har, som sagt, hovedfokus på det forebyggende og kriserelaterte. Vi vurderer løpende om vi har behov for å tre sammen for å drøfte og avgjøre ting som går ut over de fullmakter Kommunedirektør og Ordfører har i en krisestab. Økonomi og mulige ytterligere tiltak for næringslivet og for den enkelte er saker som vi vil ha fokus på framover og som vi vil komme tilbake til.

Vi ønsker hverandre lykke til i en vanskelig situasjon.

Følg med på Kommunens heimesider, de oppdateres flere ganger om dagen og vi samler der også de viktigste tingene som kommer fra sentrale myndigheter.

Vi takker alle, hver på sin plass for den innsatsen som ytes og vi håper at bygda vår kan bli spart for de mest alvorlige konsekvenser.

 

Stig Rune Kroken                                                      Knut Martin Glesne

18.03.2020 - Krødsherad tannklinikk stenges

Krødsherad tannklinikk har nå fått nye retningslinjer fra Viken fylkeskommune om å holde stengt i første omgang frem til 14. april 2020. Dette som et forebyggende tiltak pga. utviklingen av koronavirus i Norge. Akuttpasienter får tilbud om hjelp på Hokksund tannklinikk tlf. 32 25 01 80.

18.03.2020 - Barnehage- og SFO-betalinger – oppdatert informasjon

Med bakgrunn i at barnehager og SFO nå er stengt, vil Krødsherad kommune presisere følgende når det gjelder oppholdsbetaling:

 •  Ingen skal betale for tjenester de ikke mottar.
 • De som benytter seg av omsorgstilbudet er også fritatt for betaling.

Praktisk tenker vi å gjøre det på følgende måte:

 • Vi ber dere betale fakturaen som forfaller til betaling 20. mars – vi vil selvfølgelig foreta en omregning av oppholdsutgiftene i etterkant med utgangspunkt i stengningsdatoen 13. mars.
 • Vi sender ikke ut fakturaer for april måned. Når situasjonen endrer seg, vil vi komme tilbake med mer informasjon.

Mer info er å få i pressemeldingen fra Regjeringen 17. mars 2020.

17.03.2020 - Informasjon til pasienter som går på faste medisiner

Til pasienter som går på faste medisiner:

Resepter blir ikke fornyet før tiden, men skrevet  i forhold til hver enkelt pasient sin dosering, selv om det kanskje er fristende å sikre seg i lang tid fremover. Apotekene har lager i forhold til ‘vanlige tider’ og det vil skape unødvendige situasjoner både med hensyn til leveringstid og forsendelse til Spar/Coop for kryllingene.

Dette vil si at dere skal ikke ta kontakt for fornyelse av resepter før dere bare har igjen faste medisiner for 1-2 uker hjemme.

Apoteket leverer ikke ut tidligere enn dette, heller ikke ved oppmøte på apoteket.

De som vil ha tilsendt medisin til Spar eller Coop, må beregne at det kanskje ikke kommer samme dag, og at de ikke trenger ringe apoteket og purre på dette.

17.03.2020 - Koronatiltakene gjelder alle alltid – også barn og unge!

Vi opplever mange spørsmål knytta til regler for hvordan barn og unge kan treffes. Det er viktig å i størst mulig grad unngå fysiske møter, samtidig som vi vet at barn og unge har et behov for være sosiale med hverandre.

Barn ser ut til å tåle sykdom med koronavirus bedre enn eldre. Men barn kan smitte andre! Mange av våre innbyggere er flinke til å holde barna og ungdommene sine hjemme eller ta dem med ut på turer i det fine været. Men kommunens kriseledelse ser det som nødvendig å komme med utfyllende informasjon til alle foreldre, barn og unge:

Vi har stengt ned kommunehuset, skolene, spisestedene og reiselivsnæringa. Dette vil få store konsekvenser for kommunen, innbyggerne våre og ikke minst for næringslivet vårt. Men vi gjør det allikevel, fordi ved å unngå at flere folk samles på samme sted, vil vi kunne redusere smittepresset til et nivå helseforetakene i landet vårt kan håndtere.  Og vi forventer da at dere alle gjør deres del i denne felles dugnaden! Ikke la ungdommen møtes i grupper, ikke la flere barn leke sammen på leikeplassen, men følg de nasjonale rådene:

Alle, også barn og ungdom, bes om å være mest mulig hjemme. Man kan omgås søsken som normalt, dette gjelder også barn fra skilte familier som har flere hjem. Hovedmålsettingen er likevel å redusere antall kontakter til et så lavt nivå som mulig.

 • Det anbefales å ikke samle flere til leketreff eller felles aktiviteter. Målet er å holde avstand for å hindre smitte.
 • Anbefalingen er å holde minst en meters avstand.
 • Samvær bør begrenses (få timer).

For å ivareta barns behov for lek med andre barn kan man ha en til to faste lekevenner og holde seg til de samme lekevennene gjennom denne perioden. Det gjelder også for ungdom.

 • Det er bedre å møtes for lek utendørs enn innendørs.
 • Lekeplasser med mange barn samtidig bør unngås. Anbefalingen om en meters avstand gjelder også her.
 • Bursdagsselskaper bør utsettes.
 • Overnattingsbesøk bør begrenses i denne perioden.
 • Vask hender ofte, både før, under og etter lek, og ha god hostehygiene

Les mer her på helsenorge.no her.

Husk at i Krødsherad er det god plass! Bruk våre flott natur til frisk luft og fysisk aktivitet hver deg. Lag deg noen gode rutiner.

Folkehelseinstituttet publiserte en presisering av råd om sosial distansering i går 16. mars 2020. Sosial distansering er en måte å begrense og forsinke utbrudd av covid-19. Rådene gjelder for befolkningen generelt, de som er i hjemmekarantene og de syke som skal være i isolering. Les mer om presiseringen på Folkehelseinstututtet sine sider her.

Med vennlig hilsen og takk for hjelpen!

Knut Martin Glesne                                                               Stig Rune Kroken
ordfører                                                                                 kommunedirektør

 

16.03.2020 - Barnehage- og SFO-betalinger - se oppdatert informasjon 18.03.2020

Med bakgrunn i at barnehager og SFO nå er stengt, vil Krødsherad kommune presisere følgende når det gjelder oppholdsbetaling:

Ingen skal betale for tjenester de ikke mottar.

Praktisk tenker vi å gjøre det på følgende måte:

 • Vi ber dere betale fakturaen som forfaller til betaling 20. mars – vi vil selvfølgelig foreta en omregning av oppholdsutgiftene i etterkant med utgangspunkt i stengningsdatoen 13. mars.
 • Vi sender ikke ut fakturaer for april måned. Når situasjonen endrer seg, vil vi komme tilbake med mer informasjon

Når det gjelder tilbud til de barn som har rett til omsorgstilbud i henhold til sentrale bestemmelser, vil vi måtte komme tilbake til dette.

16.03.2020 - Ny karanteneplikt - nå også karantene etter opphold i sverige og Finland

Karantene og isolasjon av personer som kommer til Norge fra utlandet er regulert i en egen forskrift som ble gitt i statsråd 15. mars 2020. Denne gjelder fremdeles, men den er endret i dag 16.03.20 slik at den innfører karanteneplikt for alle som ankommer Norge. Endringen trer i kraft fra og med tirsdag 17. mars 2020. Det betyr at reisende fra Sverige og Finland også skal i karantene. Denne bestemmelsen har ikke tilbakevirkende kraft. I forskriften er blant annet personer som i arbeidsforhold reiser mellom bolig og arbeidssted, og i den forbindelse krysser grensene mellom Norge, Sverige og Finland, unntatt fra karantene når de reiser til og fra arbeid.

16.03.2020 - En hilsen fra ordfører Knut Martin Glesne

Ordfører Knut Martin Glesne ønsker idag å si følgende til alle våre innbygger i Krødsherad.

Du kan se videoen her.

16.03.2020 - Informasjonsvideo fra kommuneoverlegen

Det er laget en video med legeinformasjon om koronaviruset for kommunene Modum, Sigdal og Krødsherad. I videoen orienterer kommuneoverlege Beate Smetbak og fastlege Birgit Flattum Muggerud om blant annet smitteverntiltak, egenomsorg og legekontakt. 

Du kan se videoen her.

15.03.2020 - Status i Krødsherad kommune

Det er pr 15.03.2020 kl.16:30 ikke påvist smitte i Krødsherad, men vi har flere som sitter i karantene.

Kommunen har etablert en egen kontakttelefon der innbyggere som befinner seg i karantene eller isolasjon, kan henvende seg for spørsmål. Kontaktpersonen har helsefaglig bakgrunn og kan nås på tlf: 97192897. 

Vi minner om allerede formidlede karanteneregler: 

Vi i Krødsherad kommune ønsker å presisere at personer som er ilagt karantene eller andre begrensninger i bevegelsesfriheten iht. smittevernloven, skal forholde seg til gjeldende karanteneregler. Dette innebærer blant annet at alle som er ilagt karantene skal være hjemme og ikke ha kontakt med andre enn de du bor sammen med.

Hjemmekarantene omfatter å

 • Ikke gå på jobb eller skole
 • Unngå jobb eller skole
 • Unngå reiser
 • Ikke ta offentlig transport
 • Unngå andre steder der man lett kommer nær andre (for eksempel butikker)
 • Unngå nær kontakt med andre

Vi gjør oppmerksom på at brudd på vedtak etter smittevernloven er straffbart.

Du finner råd og veiledning om hjemmekarantene på helsenorge.no og fhi.no

 

14.03.2020 - Reis hjem fra fritidsboligen din nå!

Vi registrerer at det fortsatt er mye folk i fjellet – reis hjem! Vi har vår fulle støtte fra Erna Solberg som på sin pressekonferanse den 14.03.20 kl 18:00 advarer de som har reist til hyttene sine. Vårt lokale helsevesen kan bryte sammen om mange blir syke.

Hun la til at Sivilforsvaret kan bli utkalt for å banke på hyttedører, for å be folk pakke og dra hjem igjen.

Se dagens pressekonferanse her

 

 

14.03.2020 - Nå også karantene etter opphold i Danmark og på Island

Vi vil informere alle som har vært i Danmark og på Island at det idag den 14.03.20 er innført 14 dagers karantene fra hjemkomst tidspunkt.

Vi minner om allerede formidlede karanteneregler: 

Vi i Krødsherad kommune ønsker å presisere at personer som er ilagt karantene eller andre begrensninger i bevegelsesfriheten iht. smittevernloven, skal forholde seg til gjeldende karanteneregler. Dette innebærer blant annet at alle som er ilagt karantene skal være hjemme og ikke ha kontakt med andre enn de du bor sammen med.

Hjemmekarantene omfatter å

 • Ikke gå på jobb eller skole
 • Unngå jobb eller skole
 • Unngå reiser
 • Ikke ta offentlig transport
 • Unngå andre steder der man lett kommer nær andre (for eksempel butikker)
 • Unngå nær kontakt med andre

Vi gjør oppmerksom på at brudd på vedtak etter smittevernloven er straffbart.

Du finner råd og veiledning om hjemmekarantene på helsenorge.no og fhi.no

 

14.03.2020 - Det innføres strengere grensekontroll til Norge

Erna Solberg informerte, under sin pressekonferanse den 14.03.20 kl.18:00, at det blir innført utstrakt grensekontroll og at flyplasser og havner vil stenge kl 08:00 mandag morgen.  

Pressekonferansen kan du se her

 

13.03.2020 - Hva innebærer hjemmekarantene - råd og veiledning

Vi i Krødsherad kommune ønsker å presisere at personer som er ilagt karantene eller andre begrensninger i bevegelsesfriheten iht. smittevernloven, skal forholde seg til gjeldende karanteneregler. Dette innebærer blant annet at alle som er ilagt karantene skal være hjemme og ikke ha kontakt med andre enn de du bor sammen med.

Hjemmekarantene omfatter å

 • Ikke gå på jobb eller skole
 • Unngå jobb eller skole
 • Unngå reiser
 • Ikke ta offentlig transport
 • Unngå andre steder der man lett kommer nær andre (for eksempel butikker)
 • Unngå nær kontakt med andre

Vi gjør oppmerksom på at brudd på vedtak etter smittevernloven er straffbart.

Du finner råd og veiledning om hjemmekarantene på helsenorge.no og fhi.no

13.03.2020 - Pålegg om stenging av turistnæringen, samt anbefaling til alle fritidsinnbyggere i Krødsherad kommune

Kriseledelsen i Krødsherad kommune ønsker å iverksette alle mulige tiltak for å hindre videre spredning av Covid-19 viruset.

Krødsherad kommune ved kommuneoverlegen påla 12.03.20 turistnæringen på Norefjell å stenge skianlegg, spisesteder, hotell og overnattingssteder. Dette vil skje i løpet av helgen og gjelder i første omgang til og med 26.03.2020.

Det innebærer også at folk ikke reiser til fritidsboligene sine i Krødsherad kommune denne perioden, men holder seg hjemme der de bor. Vi anbefaler også de som allerede er kommet om å returnere til sine hjemkommuner. Dette for å ivareta kommunens innbyggere på best mulig måte og hindre unødvendig tilstrømming av mennesker inn til kommunen som potensielt kan være smittebærere av koronaviruset.

Krødsherad er en liten kommune med ca. 2200 innbyggere, og vår helse- og omsorgsetat er dimensjonert deretter. På formiddagen 13.03 har vi rundt 5.000 personer som oppholder seg i kommunen. En oppskalering av helse- og omsorgstjenestene for å ivareta behov som kan og vil oppstå blant fritidsinnbyggerne vil ikke være mulig.

Avgjørelsen er i tråd med nasjonale føringer og smittevernloven.

Dette er ingen lett avgjørelse ettersom vi er klar over at dette har store konsekvenser for næringen. Som kommune jobber vi etter visjonen «Vertskap i verdensklasse», og det kjennes vondt å ikke kunne holde den vanligvis så gjestfrie bygda vår åpen for alle. Nå vurderer vi imidlertid situasjonen sånn at det å være et godt og inkluderende vertskap betyr å begrense smittespredning i størst mulig grad. Tiltaket er iverksatt som del av den nasjonale dugnaden for å hindre videre smittespredning både nasjonalt og internasjonalt.

Vi oppfordrer alle til å følge gitte pålegg og anbefalinger fra myndighetene, holde seg hjemme og unngå så mye kontakt som mulig.

 

Ordfører                                                         Kommunedirektør

Knut Martin Glesne                                       Stig Rune Kroken

12.03.2020 - Noresund barnehage blir Krødsherads base for omsorgstilbudet

De som selv definerer seg til å ha en samfunnskritisk funksjon, kan levere barnehagebarn og barn på småskoletrinnet til Noresund barnehage i morgen fredag 13. mars 2020. På plass i barnehagen fra kl. 06.45 i morgen vil være personell fra Krøderen barnehage, Krøderen SFO, Noresund SFO og Noresund barnehage. Tilbudet er åpent til kl. 16.45.

Vi ber foreldre og foresatte henvende seg skriftlig til oppvekstsjef Børre Jensen og gi et begrunnet behov for et slikt tilbud framover. Epost sendes borre.jensen@krodsherad.kommune.no innen i morgen fredag 13. mars, kl. 13.00.

Tilbudet gjelder barn av foreldre som jobber innen helsevesenet og andre samfunnskritiske funksjoner.  

12.03.2020 - Kommunehuset og samfunnshusene stenges

Kommunehuset og samfunnshusene stenges fra i dag for ansatte og besøkende. Ansatte kan fortsatt nås på telefon og epost. Se vår oversikt over ansatte. Servicetelefonen er som vanlig åpen mandag til fredag fra kl. 8.00 til 15.30. Nummeret er 32 15 00 00. Eposter kan også sendes til krodsherad.kommune@krodsherad.kommune.no.

Alle aktiviteter i kommunal regi avlyses. Dette inkluderer

 • Gøy
 • Bygdekino
 • Ungdomsklubben
 • Etc.

Vi håper at bygdas befolkning har forståelse for denne avgjørelsen.

12.03.2020 - NAV-kontoret stenges

NAV Krødsherad er stengt fra i dag. NAV’s brukere oppfordres til å bruke nav.no for å komme i kontakt med oss. Dersom du ikke har mulighet for digital kommunikasjon kan du ta kontakt med oss på telefon:

 • Kari Anne Berg, telefon 472 85 198
 • Mona Høgli, telefon 412 74 830
 • Astrid G. Bøe, telefon 412 78 784

Har du dokumenter du vil levere oss, så legg dem i postkassa vår som henger ute ved inngangsdøra.

12.03.2020 - Kryllingheimen stenges for besøkende

Etter anbefaling fra Regjeringen og helsemyndighetene har Krødsherad kommunens kriseledelse i dag bestemt å stenge Kryllingheimen og Fløya Vårgløtt (boliger for funksjonshemmede) for besøkende. Dette gjøres for å beskytte våre mest sårbare innbyggere mot smitte av koronavirus.

Vi håper at bygdas befolkning og pårørende har forståelse for denne avgjørelsen.

12.03.2020 - Skoler og barnehager i Krødsherad kommune stenges

Regjeringen og helsemyndighetene har i dag kl. 14.00 meddelt at de har vedtatt å stenge barnehager, skoler og utdanningsinstitusjoner. Dette gjelder fra klokken 18.00 torsdag 12. mars til og med torsdag 26. mars 2020 kl 24.00. Tiltakene kan bli forlenget.

Krødsherad kommune stenger skoler og barnehager med virkning fra torsdag 12. mars 2020, kl. 18.00.

Det vil bli tilrettelagt et omsorgstilbud for barn av foreldre som jobber innen helsevesenet og andre samfunnskritiske funksjoner. Dette gjelder for barnehagebarn og barn på småskoletrinnet. Nærmere informasjon om dette tilbudet kommer i ettermiddag/kveld.  

Det innføres også en rekke andre tiltak for å begrense smittespredningen i kommunen. Mer informasjon om dette kommer fortløpende.

12.03.2020 - Status på testede i Krødsherad kommune

Det er pr nå 4 som har blitt testet for koronavirus i Krødsherad. Det er nå bekreftet at alle disse resultatene er negativer. 

 

11.03.2020 - Status i Krødsherad

* 3 av 4 prøveresultater er klare, disse er negative. Det siste prøvesvaret forventer vi å motta i løpet av kvelden.

Viktig informasjon for alle i Krødsherad kommune.

Klikk for stort bildeFolkehelseinstituttet har nå meldt ut at Corona-situasjonen i Norge går inn i en ny fase ettersom det nå er personer i Norge hvor man ikke kjenner smittekilden. Corona kan ikke sammenlignes med vanlig influensa da sykdommen er helt ny i Norge; der finnes ingen vaksine og ingen har immunitet. Derfor er eneste tiltak å hindre smitten og vi må alle stå sammen for å forhindre smitten i vårt lokalsamfunn i en dugnad for å beskytte hverandre og spesielt de eldre og svake. For den enkelte kan tiltakene kjennes drastiske, men erfaringer fra utlandet viser at dette er en alvorlig sykdom med potensiale til å legge ned helsevesenet. Det er viktig at vi forhindrer smitte, så færre får sykdommen og forsinke utbredelsen av smitten, slik at helsevesenet har kapasitet til å behandle de syke ordentlig.

Kommuneledelsen har, etter anbefaling fra kommuneoverlege og på grunn av situasjonen i Norge, valgt å kansellere jobbreiser og kurs utenfor kommunen. Dessuten kanselleres større møter og forsamlinger i kommunen. Disse tiltak er etter føre var-prinsippet da vi ikke vet nok om sykdommens utbredelse i Norge, og fra andre land ser vi at spredningen går fort. FHI har ennå ikke anbefalt skole- og institusjonsstengning, men med den seneste utviklingen utelukker vi ikke at dette kan bli nødvendig.

Våre råd til innbyggerne i Krødsherad er derfor:

 • Vask eller sprit hendene ofte.
 • Host vekk fra folk, helst i papir som kastes, evt i hender som vaskes umiddelbart eller om du må; i albuen.
 • Dropp alle fritidsaktiviteter.
 • Ikke reis noe sted; særlig ikke utenlands, med fly eller kollektivtransport om ikke du MÅ.
 • Ha hjemmekontor om du kan.
 • Ferdes minst mulig ute der andre også ferdes. 
 • Er du syk: hold deg hjemme! Uansett hvordan syk du er.
 • Unngå å besøke omsorgssentre dersom du har vært i utlandet eller vært i storbyer i Norge de siste 14 dager.

Dessuten vil vi anbefale alle idrettslag, virksomheter og foreninger i kommunen å unngå reiser ut av kommunen, å kansellere alle arrangementer med mer enn 50 deltakere, slik som kino, årsmøter, fester osv, og overveie nødvendigheten av andre arrangementer - spesielt dersom det inkluderer folk som har vært på reise eller bor utenfor Krødsherad kommune.

I forhold til privat næring, spesielt matvarebutikker og serveringssteder, ønsker kommunen å hjelpe med rådgivning omkring hygienetiltak for å minimere smittespredning på disse steder. Vi kommer derfor til å kontakte virksomhetene med tilbud om besøk av rådgiver, og hjelp til gjennomgang av prosedyrer og tiltak.

Vi vil også anbefale befolkningen å minimere sosial kontakt til det strengt nødvendige, inklusiv å holde minst en meters avstand til andre og ikke gi håndtrykk. Har du hatt tegn til luftveisinfeksjon med hoste, tungpustenhet, sår hals og feber er det viktig å unngå å utsette andre for sykdom - uansett om du har vært ute å reist eller ikke. Det betyr at du da må bli hjemme til du er i form. Sykemelding kan i nåværende spesielle situasjon lages over telefon. Dette betyr også at dersom dine barn har samme symptomer må de bli hjemme fra skole eller barnehage.

Vi håper derfor at alle kryllinger, for å beskytte de svakeste og mest mottakelige i samfunnet, sammen tar ansvar og forsinker utbredelsen av smitte i Krødsherad mest mulig. Vi oppfordrer dere til å sjekke kommunen sin hjemmeside daglig for informasjoner om nye tiltak.

Med vennlig hilsen og takk for hjelpen!

Knut Martin Glesne                                                               Stig Rune Kroken
ordfører                                                                                 kommunedirektør

 

11.03.2020 - Viktig informasjon for alle i Krødsherad kommune

Klikk for stort bilde Folkehelseinstituttet har nå meldt ut at Corona-situasjonen i Norge går inn i en ny fase ettersom det nå er personer i Norge hvor man ikke kjenner smittekilden. Corona kan ikke sammenlignes med vanlig influensa da sykdommen er helt ny i Norge; der finnes ingen vaksine og ingen har immunitet. Derfor er eneste tiltak å hindre smitten og vi må alle stå sammen for å forhindre smitten i vårt lokalsamfunn i en dugnad for å beskytte hverandre og spesielt de eldre og svake. For den enkelte kan tiltakene kjennes drastiske, men erfaringer fra utlandet viser at dette er en alvorlig sykdom med potensiale til å legge ned helsevesenet. Det er viktig at vi forhindrer smitte, så færre får sykdommen og forsinke utbredelsen av smitten, slik at helsevesenet har kapasitet til å behandle de syke ordentlig.

Kommuneledelsen har, etter anbefaling fra kommuneoverlege og på grunn av situasjonen i Norge, valgt å kansellere jobbreiser og kurs utenfor kommunen. Dessuten kanselleres større møter og forsamlinger i kommunen. Disse tiltak er etter føre var-prinsippet da vi ikke vet nok om sykdommens utbredelse i Norge, og fra andre land ser vi at spredningen går fort. FHI har ennå ikke anbefalt skole- og institusjonsstengning, men med den seneste utviklingen utelukker vi ikke at dette kan bli nødvendig.

Våre råd til innbyggerne i Krødsherad er derfor:

 • Vask eller sprit hendene ofte.
 • Host vekk fra folk, helst i papir som kastes, evt i hender som vaskes umiddelbart eller om du må; i albuen.
 • Avstå fra organiserte fritidsaktiviteter hvor mange mennesker er tett samlet. 
 • Ikke reis noe sted; særlig ikke utenlands, med fly eller kollektivtransport om ikke du MÅ.
 • Ha hjemmekontor om du kan.
 • Ferdes minst mulig ute der andre også ferdes. 
 • Er du syk: hold deg hjemme! Uansett hvordan syk du er.
 • Unngå å besøke omsorgssentre dersom du har vært i utlandet eller vært i storbyer i Norge de siste 14 dager.

Dessuten vil vi anbefale alle idrettslag, virksomheter og foreninger i kommunen å unngå reiser ut av kommunen, å kansellere alle arrangementer med mer enn 50 deltakere, slik som kino, årsmøter, fester osv, og overveie nødvendigheten av andre arrangementer - spesielt dersom det inkluderer folk som har vært på reise eller bor utenfor Krødsherad kommune.

I forhold til privat næring, spesielt matvarebutikker og serveringssteder, ønsker kommunen å hjelpe med rådgivning omkring hygienetiltak for å minimere smittespredning på disse steder. Vi kommer derfor til å kontakte virksomhetene med tilbud om besøk av rådgiver, og hjelp til gjennomgang av prosedyrer og tiltak.

Vi vil også anbefale befolkningen å minimere sosial kontakt til det strengt nødvendige, inklusiv å holde minst en meters avstand til andre og ikke gi håndtrykk. Har du hatt tegn til luftveisinfeksjon med hoste, tungpustenhet, sår hals og feber er det viktig å unngå å utsette andre for sykdom - uansett om du har vært ute å reist eller ikke. Det betyr at du da må bli hjemme til du er i form. Sykemelding kan i nåværende spesielle situasjon lages over telefon. Dette betyr også at dersom dine barn har samme symptomer må de bli hjemme fra skole eller barnehage.

Vi håper derfor at alle kryllinger, for å beskytte de svakeste og mest mottakelige i samfunnet, sammen tar ansvar og forsinker utbredelsen av smitte i Krødsherad mest mulig. Vi oppfordrer dere til å sjekke kommunen sin hjemmeside daglig for informasjoner om nye tiltak.

Med vennlig hilsen og takk for hjelpen!

Knut Martin Glesne                                                               Stig Rune Kroken
ordfører                                                                                 kommunedirektør

 

10.03.2020 - Status I Krødsherad

Det er ingen endringer i status siden oppdatering den 09.03.2020. 

Status den 09.03:  I Krødsherad har vi pr i dag testet 4 personer for koronavirus. Ingen av de testede hadde klare symptomer på sykdom, men de, eller noen i nær relasjon, har vært i områder med stort smitteutbrudd. Vi forventer svar på disse testene enten 11. eller 12. mars.

I tillegg til de som er testet, har 7 fått karantene.

Vi henstiller at alle som tar kontakt med Noresund legesenter/fastlege opplyser dersom de har vært i smitteutsatte områder f.eks. Nord- Italia eller Østerrike.

Oversikt over smitteutsatte områder finner du her

09.03.2020 - Status over antall testede og personer i karantene i Krødsherad

I Krødsherad har vi pr i dag testet 4 personer for koronavirus. Ingen hadde klare symptomer på sykdom, men de, eller noen i nær relasjon, har vært i områder med stort smitteutbrudd. Vi forventer svar på disse testene enten 11. eller 12. mars.

I tillegg til de som er testet, har 7 fått karantene.

Vi henstiller at alle som tar kontakt med Noresund legesenter/fastlege opplyser dersom de har vært i smitteutsatte områder f.eks. Nord- Italia eller Østerrike.

Oversikt over smitteutsatte områder finner du her

09.03.2020 - Strengere råd om karantene
03.03.2020 - Informasjon til besøkende på Kryllingheimen
27.02.2020 - Alt du bør vite om koronaviruset

Her finner du vår artikkel "alt du bør vite om koronaviruset"

 

Kontaktinfo

Legevakt
Telefon 116117
Helsemyndighetenes telefontjeneste for publikum
Telefon 81 55 50 15
Krødsherad kommune
E-post
Telefon 32 15 00 00