Tour of Scandinavia - etappe 5 - Vikersund-Norefjell den 13.august

Tour of Scandinavia er et skandinavisk etapperitt på sykkel for damer på World Tour-nivå (høyeste nivå) som går gjennom tre land: Danmark, Sverige og Norge.

Løpet er en videreutvikling av Ladies Tour of Norway, og arrangeres for første gang 9.-14.august 2022 med start i København og løyper via Sverige til Norge og mål i Halden. Rittet holdes over 6 dager med 6 etapper. 21 lag med 6 rytter i hvert kommer til å delta.

Hele verdenseliten har meldt sin ankomst, og rittet kan følges på TV over hele verden både på vanlige TV-kanaler og digitale plattformer.

Bli med på folkefest i bygda når damene i tour of scandinavia ruller over kommunegrensen vår lørdag 13.august.  Dronningetappen med stigningen opp til mål på Norefjell er rittets mest avgjørende bakke. Nedenfor finner du lenke til oversikt over hele etappen, tidspunkter for når de passerer hvor og programmet for dagen i vår region. 

Vi oppfordrer alle innbbyggere, besøkende, hyttekryllinger og lag/foreninger å stille med norske flagg og la dagen bli en stor fest for bygda denne dagen. 

Samme dag skal det feires at Krøderbanen er 150 år - her finner du programmet for festen på Krøderen. 

Her kan du se oversikt over "dronningetappen" (Etappe 5 - Vikersund - Norefjell)  med stigningen opp mot mål på Norefjell

Her kan du se beregnede tidspunkter for start og når rittet passerer de ulike stedene i vår region

Her finner du oversikt over tidspunkter for stengte veier under rittet