Informasjon om utskrift av Koronasertifikat

Utskrift av koronasertifikat for innbyggere og besøkende i Krødsherad kommune.

Koronasertifikat er tilgjengelig på www.helsenorge.no for alle innbyggere med fødselsnummer eller d-nummer. Man må ha Bank-ID, Bank-ID på mobil eller tilsvarende får å logge seg på www.helsenorge.no. Her vil du finne oppdaterte koronasertifikater, basert på vaksiner du har fått, gjennomgått koronasykdom og koronatester du har tatt hos helsepersonell. Du kan også skrive ut koronasertifikatene dine hvis du ønsker å ha de i papirversjon, men dette er ikke nødvendig. Vi anbefaler at alle som kan bruke www.helsenorge.no gjør det.

Personer som ikke selv kan logge inn på Helsenorge kan ta kontakt med Helfo per telefon 815 55 015 eller brev, for å få utskrift av koronasertifikat basert på vaksine og/eller gjennomgått sykdom. Du vil få utskrift av koronasertifikatene tilsendt i posten, det er derfor viktig å bestille koronasertifikatene i god tid før du har behov for dem. Beskrivelse av fremgangsmåte for å bestille koronasertifikat fra Helfo finner du her

Personer som ikke selv kan logge inn på Helsenorge kan få bistand til utskrift av koronasertifikat basert på test hos kommunen. Kommunen tilbyr også utskrift av koronasertifikat basert på vaksiner.

For at du skal kunne få utskrift av koronasertifikat basert på negativ test fra kommunen, forutsetter det at du først har tatt en hurtigtest eller PCR-test utført av kommunens helsepersonell.

Fremgangsmåte for utskrift av koronasertifikat i Krødsherad kommune

Du må ringe og avtale time på telefon 901 96 152, mandag til fredag kl. 09.00-14.00. Hvis du skal ha koronasertifikat basert på hurtigtest, kan du bestille hurtigtest på samme telefonnummer.

Husk å ta med legitimasjon.